Mediaspelers voor narrowcasting: Jouw gids

Op deze pagina vind je onze vergelijkingsgids voor narrowcasting mediaspelers, die jou alles leert wat je moet weten om een weloverwogen beslissing te nemen wanneer je besluit narrowcasting te gaan gebruiken. Wij vertellen je hoe mediaspelers verschillen, welke typen er zijn en hoe Easyscreen je kan helpen.

Wat zijn narrowcasting mediaspelers?


Mediaspeler

 

Een narrowcasting mediaspeler is een fysiek apparaat dat wordt aangesloten op een of meer narrowcasting LED-displays en het internet. Het ontvangt mediabestanden van een narrowcasting softwareserver, verwerkt ze en streamt ze dan naar het display.

De mediaspelers zijn over het algemeen zwart van kleur en winnen geen schoonheidsprijs. Hoe onaantrekkelijk ze ook mogen lijken, ze zijn absoluut van vitaal belang. Een scherm van hoge kwaliteit en jouw marketingcontent zullen alle eer opstrijken, maar het is de speler die al het onzichtbare zware werk doet - je kunt geen narrowcasting van hoge kwaliteit hebben zonder een geweldige mediaspeler!

Ontdek hoe narrowcasting jouw bedrijf kan laten groeien met onze cms-software:

probeer gratis binnen 10 seconden

Type mediaspelers voor narrowcasting. Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van een mediaspeler?

 

System on Chip

       PC

    Android

             

Chromebit & Chromebox

System on Chip

Wat is System on Chip voor narrowcasting?

Sommige narrowcasting displays worden geleverd met een geïntegreerde speler, een zogeheten "system on chip" (SoC). Dit is gemakkelijker dan het kopen, installeren en aansluiten van afzonderlijke componenten. Je hebt hiermee geen externe speler of andere videoapparatuur nodig, er zijn minder apparaten waar ondersteuning voor nodig kan zijn en er zijn minder potentiële storingspunten. Dit bespaart geld, manuren en uitvaltijd. Aangezien de technologie blijft verbeteren, geloven sommigen dat SoC de externe spelers op de narrowcasting markt zal vervangen. Bovendien is er geen warboel aan kabels meer nodig, is er minder stroom nodig en is het minder ingewikkeld om toekomstige problemen op te lossen, aangezien de hardware gestandaardiseerd zal zijn.

Een groot voordeel van System on Chip is dat de mediaspeler geen internetverbinding nodig heeft om verbinding te maken met het industriële LED-scherm of commerciële beeldschermen, maar wel in staat is content op verschillende vlakken van het scherm te tonen. Maar zijn vermogen om gelijktijdig meerdere videoweergaven, interactiviteit en 4k-resoluties te verwerken, kan beperkt zijn. Een externe speler zal meer flexibiliteit bieden dankzij het scala aan beschikbare grafische kaarten, processoren en controllers.

Is System on Chip een geschikte optie voor jou?

Samsung's Tizen is a form of 'System on Chip'

Samsung's Tizen is een vorm van SoC, speciaal ontworpen voor Easyscreen


Het Samsung Tizen LED-display heeft een chip in de speler en wordt steeds populairder, omdat het nu meer softwaremogelijkheden heeft voor het beheer van informatie en digitale inhoud. De technologie is in de loop der jaren verbeterd, omvat het een Quad Core-processor bevat met meer geheugen en opslagruimte. Zijn specialiteit is echter schermen, geen mediaspelers. Het is een nieuwe technologie die zich nog in een vroeg ontwikkelingsstadium bevindt, dus er zijn vaak patches, firmware-updates en een onstabiele Wi-Fi-verbinding.

Het System on Chip zal perfect werken voor sommige narrowcasting oplossingen en kan concurreren met de prestaties van goedkope mediaspelers (zoals die op Chrome OS), maar duurdere spelers met hardware uit een hoger segment kunnen complexere functies en content uitvoeren. Als de narrowcasting oplossing kleinschaliger is of gebruik maakt van eenvoudigere inhoud of dynamische reclame, is dit het systeem met de laagste kosten, eenvoudigste installatie en betrouwbaarste prestaties.

PC


Is het mogelijk om een PC te gebruiken die niet gemaakt is om als mediaspeler te dienen?

Ze worden steeds kleiner, maar een PC is nog steeds te groot voor effectief gebruik als narrowcasting mediaspeler. Door hun grootte zijn ze te moeilijk te monteren en te verbergen, waardoor het onmogelijk wordt om ze veilig en aantrekkelijk in de buurt van narrowcasting schermen te installeren. Een mediaspeler kan in een kast of aan het plafond worden opgeborgen, wat de zaken veel eenvoudiger maakt.

Een ander nadeel wat ze ongeschikt maakt voor narrowcasting is dat ze veel bewegende onderdelen bevatten, waaronder een ventilator en een harde schijf. Dit maakt ze minder duurzaam in testomgevingen door blootstelling aan stof en vet.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een PC als mediaspeler?

Wat is narrowcasting

Het beste aan het gebruik van een PC is zijn verwerkingskracht. Je kunt een PC zo krachtig maken als je zelf wilt, zodat jouw content of visuele communicatie zo breed mogelijk wordt. Je kunt gebruiken wat je maar wilt, inclusief interactieve 4k content met externe datafeeds, en een zeer complexe narrowcasting oplossing creëren. Hier hangt echter een prijskaartje aan. Naarmate de kwaliteit van de componenten toeneemt, zullen ook de kosten stijgen en moeten worden gehandhaafd.

PC's bieden voor veel mensen ook een gevoel van vertrouwdheid. Het gebruik van een PC en een Windows besturingssysteem is voor de meeste mensen een dagelijkse gewoonte geworden, dus het gebruik ervan in een narrowcasting oplossing kan de zaken minder ingewikkeld maken voor diegenen die minder technisch onderlegd zijn. Bovendien is Windows voor de PC compatibel met de meeste grote narrowcasting softwarebedrijven. Gewoon een PC aansluiten op je LED of LCD scherm kan een goede manier zijn om te beginnen met narrowcasting alvorens te investeren in grote middelen.

Android


Wat is een Android narrowcasting mediaspeler?

IAdea media players are offered by Easyscreen

Easyscreen narrowcasting mediaspeler van IAdea

De Android mediaspeler werkt op Google's Android besturingssysteem, dus een evaluatie ervan zal in de eerste plaats die van het besturingssysteem weerspiegelen. Zij bieden de functionaliteit van een PC, maar tegen een meer betaalbare prijs. Je kunt 'IAdea'-mediaspelers kopen die speciaal voor het Android-besturingssysteem zijn bedoeld en die wij bij Easyscreen aanbieden.

Een ander voordeel van het gebruik van een Android afspeelapparaat is dat ze zeer compact zijn, zodat ze gemakkelijk naast beeldschermen kunnen worden opgeborgen, en dat ze goede prestaties leveren tegen een vriendelijke prijs. Het zijn mediaspelers die zijn gemaakt voor narrowcasting, in tegenstelling tot PC's, dus ze hebben niet de eerder genoemde bewegende delen en zijn dan ook veel duurzamer. KFC maakt gebruik van onze hardware met Easyscreen en vindt het geweldig dat zelfs in hun restaurants de multimedia-apparaten betrouwbaar werken.

Chromebit en Chromebox


Zijn er narrowcasting mediaspelers gebouwd voor Chrome OS?

Chromebits en Chromeboxes draaien op het besturingssysteem Chrome OS van Google. Ze kunnen worden aangesloten op elk LED-display voor binnen en buiten en er in wezen een Chrome OS PC van maken. Ze bieden geweldige functionaliteit en HTML5-compatibiliteit, zodat inhoud van hoge kwaliteit en interactief kan zijn. Dankzij hun formaat en eenvoud zijn Chromebits zeer makkelijk en snel op te zetten en te bedienen. Andere voordelen zijn de mogelijkheid van auto-updates en ingebouwde virus- en malwarebescherming.

De Chromebox is groter, en daarmee ook krachtiger, heeft meer geheugen en USB-poorten. Dit maakt het de betere keuze van de twee voor een meer complexe narrowcasting oplossing. Een Chrome-apparaat wordt echter niet aanbevolen voor complexe oplossingen, omdat het geheugen en de opslagruimte relatief klein zijn. Ze zijn populair en doeltreffend voor kleine narrowcasting oplossingen met minder dan 25 displays en 1080p of kleinere inhoud.

Wat zegt Easyscreen erover?

We hebben de Chromebit getest en vergeleken met andere hardware. Wij vonden hem minder betrouwbaard dan de op Android gebaseerde mediaspeler van IAdea en ook duurder, omdat er licentiekosten voor moeten worden betaald (in tegenstelling tot Android, dat gratis is).

 

 

Variabiliteit mediaspeler


Waar moet ik aan denken bij het kiezen van een mediaspeler voor narrowcasting?

                 

Compatibiliteit met software

             

Verwerkingsvermogen

     

Besturingssyteem

     

Connectiviteit en afstandsbediening

    Opslag

    Formaat

Duurzaamheid

                   

Mogelijkheden multi-scherm

Compatibiliteit CMS software


Kunnen alle mediaspelers worden gebruikt met alle content management software?

Reproductores multimedia señalización digital

Etalage TV - Easyscreen

Niet alle mediaspelers en content management systemen (CMS) zijn compatibel. De keuze van het afspeelapparaat zal afhangen van het CMS dat je wenst te gebruiken. Een CMS is het platform dat je zult gebruiken om je content te creëren en te programmeren in afspeellijsten.

Daarom moet je geen mediaspelers kopen voordat je een CMS hebt gekozen. Voor een stappenplan om te beginnen met narrowcasting, lees onze gids hier.

Voor meer informatie over content management systemen, lees onze software gids hier.

Verwerkingvermogen


Hoe zal de verwerkingskracht van jouw mediaspeler je narrowcasting oplossing beïnvloeden?

Een mediaspeler met een hoog verwerkingsvermogen zal het meest geschikt zijn voor de weergave van high definition visuele marketinginhoud en voor de uitvoering van toepassingen met een hoge vraag, zoals een videowall. Als jouw narrowcasting interactief zal zijn, gebruik zal maken van publieksanalyses of live gegevensfeeds, dan zal meer rekenkracht ervoor zorgen dat dit vlot verloopt (met de hulp van het digital signage systeem en de videokaart). Aan de andere kant, als je narrowcasting zal worden gebruikt voor eenvoudige toepassingen, zoals navigatie, of het gebruik van statische beelden en diavoorstellingen, dan zal een goedkopere, minder krachtige mediaspeler volstaan.

Probeer narrowcasting nu gratis

 

Probeer gratis

Besturingssysteem


Welke besturingssystemen zijn beschikbaar voor narrowcasting mediaspelers?

Menu TV - Easyscreen.TV

                                               Menu TV - Easyscreen

Een narrowcasting oplossing is slechts zo betrouwbaar als het besturingssysteem dat de verwerking doet. Er zijn vier belangrijke besturingssystemen die door narrowcasting mediaspelers worden gebruikt:

 • Windows
 • Android
 • Linux
 • Chrome OS

De meeste goedkopere spelers werken op een Android systeem, terwijl de duurdere meestal Windows of Linux gebruiken. De mediaspelers van Google draaien op Chrome OS en zijn over het algemeen in de middenprijsklasse.

Windows

Windows wordt gebruikt als besturingssysteem voor mediaspelers vanwege de algemene vertrouwdheid van de gebruiker (bijna iedereen begrijpt hoe een Windows-apparaat moet worden gebruikt), de beschikbaarheid ervan, en een breed scala aan compatibele software voor beheer op afstand. Het is echter het duurste  narrowcasting systeem van de vier, vooral door de licentiekosten per apparaat. Daarnaast kan het alleen toepassingen draaien die in de Windows Store zijn gekocht. Een Windows-besturingssysteem kan worden gebruikt voor een narrowcasting oplossing van elke grootte, maar er hangt wel een stevig prijskaartje aan.

Het is belangrijk te vermelden dat Windows niet gebouwd is voor narrowcasting, dus het is niet altijd even betrouwbaar. Er zijn mediaspelers die gebruik maken van de andere content management systemen die specifiek gemaakt zijn voor narrowcasting.

Chrome OS

Chrome OS heeft niet dezelfde mogelijkheden als Windows, maar dit is meestal geen groot probleem omdat narrowcasting slechts een beperkt aantal opdrachten en functies gebruikt. Zo heb je geen software nodig die over alle functies beschikt die Windows bevat. Het heeft ook regelmatige beveiligingsupdates en voert commando's van een content management systeem sneller uit dan Windows.

Wij hebben Chromebits, dat is Chrome OS, getest en uit onze testresultaten bleek dat ze te onbetrouwbaar zijn voor grote media-inhoud (dynamische, statische en geaggregeerde inhoud). Ze zijn simpelweg niet krachtig genoeg. Bij de weergave van sociale nieuwsfeeds en video's zijn de video's bijvoorbeeld te traag en worden ze afgesneden. En, zoals hierboven vermeld met betrekking tot Chromebit, zijn ze minder stabiel dan een Android-gebaseerde mediaspeler en ook minder betrouwbaar.

Android

Android is een gratis narrowcasting besturingssysteem dat zeer gebruiksvriendelijk is, eenvoudig te installeren en weinig onderhoud vergt. In de afgelopen jaren heeft het een solide reputatie opgebouwd op het gebied van stabiliteit en betrouwbaarheid, waardoor het voor de meesten een aantrekkelijkere optie is dan Windows.

Een bijkomend voordeel van het gebruik van een Android-besturingssysteem is dat het zeer eenvoudig is om het vanaf een Android-tablet of mobiel apparaat te delen op een LED display of het te gebruiken om de oplossing te beheren. Dit maakt het een zeer aantrekkelijke optie.

Linux

Linux is een aantrekkelijke optie vanwege zijn stabiliteit. De opdrachtregelinterface is echter zeer complex. Dit betekent dat het over het algemeen beter geschikt is voor grote  narrowcasting oplossingen waarbij IT-professionals het netwerk van verschillende soorten digitale displays beheren.

Hoe je het juiste besturingssysteem voor narrowcasting kiest

Jouw keuze van besturingssystemen kan een kwestie van voorkeur zijn. Als je ervaring hebt met Linux, vind je het misschien gemakkelijker om een narrowcasting oplossing te beheren met Linux als besturingssysteem.

Als de infrastructuur van jouw bedrijf echter op Windows is gebaseerd, zal het toevoegen van een op Windows gebaseerde oplossing eenvoudiger zijn. De beste oplossing zal dus altijd afhankelijk zijn van de ervaring en beschikbaarheid van opties.

Voor de meeste narrowcasting oplossingen is echter een betrouwbare en specifieke mediaspeler met een ingebed besturingssysteem het beste. Uit onze tests met spelers is gebleken dat hardware die voor een ander doel is gemaakt en is aangepast om voor narrowcasting te worden gebruikt, zoals Windows, in theorie goed is, maar op lange termijn meer problemen oplevert.

Spelers die zijn ontworpen voor narrowcasting zijn betrouwbaarder omdat het besturingssysteem is ingebouwd in de hardware, ze klein zijn en ze geen bewegende onderdelen hebben, wat hen helpt in stoffige, vettige omgevingen.

Bovendien kunnen mediaspelers de stroom van reclame- of contentmarketingschermen benutten en hebben geen apart stopcontact nodig. Dit maakt de installatie eenvoudiger en bespaart energiekosten.

Lees onze gids voor meer informatie over de installatie van narrowcasting.

Opslag


Waarom is de opslagcapaciteit van een narrowcasting mediaspeler belangrijk?

Narrowcasting mediaspelers zullen verschillende opslagcapaciteiten hebben, welke worden gebruikt om alle soorten visuele content op te slaan die wordt weergegeven. Als de mediaspeler via een internetverbinding met de inhoudsserver is verbonden, lijkt dit gegeven niet belangrijk, omdat het niet nodig is de inhoud op te slaan. Maar zelfs wanneer een speler met het internet is verbonden, zal hij inhoud opslaan voor het geval de verbinding wordt onderbroken.

Of misschien is het apparaat helemaal niet met het internet verbonden; in dat geval kan de inhoud slechts zo groot zijn als de opslagcapaciteit. Dit beperkt je mogelijkheden om bijvoorbeeld 4k-inhoud weer te geven. Als je inhoud op basis van HTML weergeeft met een XML-feed (lees meer in onze contentgids hier), zullen alleen de lay-out en teksten worden weergegeven, aangezien deze zijn opgeslagen in de mediaspeler, maar live feeds en afbeeldingen vereisen een internetverbinding.

Zoals hierboven vermeld, is het daarom belangrijk om je doelstellingen en contentstrategie te bepalen alvorens een narrowcasting mediaspeler aan te schaffen.

Met welke aansluitingen werkt de narrowcasting mediaspeler?

 • USB
 • SD-kaarten
 • DVD
 • Internet

Formaat


Hoe verschillen de narrowcasting mediaspelers in grootte?

Over het algemeen is een narrowcasting mediaspeler vrij klein om de montage en installatie te vergemakkelijken, maar de grootte zal grotendeels afhangen van het gebruikte type speler. Een Android-gebaseerde speler is meestal vrij klein, tot de grootte van een hand. Chromebits zijn compacter en zien eruit als een uit de kluiten gewassen USB-stick, terwijl Chromeboxen lijken op een standaard mediaspeler. Windows-apparaten zijn over het algemeen veel groter, tot de grootte van een desktopcomputer.

Connectiviteit en bediening op afstand


Afhankelijk van de schaal van jouw oplossing, kun je veel mediaspelers in een groot gebied of op verschillende locaties hebben. Als dit het geval is, zullen apparaten die op het internet zijn aangesloten en volledige bediening op afstand hebben jouw leven gemakkelijker maken, omdat de inhoud van overal kan worden bijgewerkt. Je kunt ze ook programmeren om automatisch aan en uit te gaan op bepaalde tijden en op afstand zien hoe hij ervoor staat.

Aansluiten narrowcasting mediaspeler op het internet

Het verbinden van een mediaspeler met het internet kan gebeuren via Wi-Fi, met een databundel of via ethernet (kabelaansluiting). Het gebruik van ethernet is de meest betrouwbare methode. Indien dit mogelijk is, is het aan te bevelen dit te doen: er zullen minder storingen zijn en er is een snellere verbinding met jouw reclamedisplays.

Aangezien dit voor de meeste oplossingen echter niet mogelijk is, zal een Wi-Fi-verbinding ook werken. Met een databundel is een bijzonder aantrekkelijke optie voor outdoor led displays voor narrowcasting. Een Wi-Fi-verbinding is waarschijnlijk onmogelijk, maar bediening op afstand is toch gewenst. Met een databundel kun je de spelers op dezelfde manier bedienen als met een Wi-Fi-verbinding, maar het zal duurder zijn.

Mogelijkheid voor meerdere schermen


Kan een mediaspeler worden aangesloten op meer dan één LED-display voor narrowcasting?

Sommige narrowcasting mediaspelers kunnen inhoud van één server naar meerdere schermen tegelijk streamen, waardoor sommige narrowcasting oplossingen gemakkelijker te implementeren en te beheren zijn.

Je kunt op 3 manieren meerdere schermen met één speler aansturen:

 • Verschillende content op verschillende schermen.
  ● Precies dezelfde content op verschillende schermen.
  ● Content verdeeld over meerdere schermen (videowall).

 

- Easyscreen: brengt alles samen -

One Stop Shop Service

Kan één bedrijf voorzien in al jouw narrowcasting behoeften?

Easyscreen kan je helpen bij elke stap van jouw narrowcasting strategie. Wij zijn een one stop shop, wat betekent dat wij een compleet pakket aanbieden. Wij leveren de nodige hardware en software en zorgen vervolgens voor de installatie en het onderhoud. Wij zijn in staat om te voorzien in al jouw narrowcasting behoeften.

Maar wat betekent dat? Bekijk ook onze andere gidsen over narrowcasting:

Digital Signage by Easyscreen.tv

Kies Easyscreen

Als je ervoor kiest een narrowcasting bedrijf in te schakelen om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke content creëert en het meeste uit deze service haalt, dan is Easyscreen er om jou te helpen.

Wij zijn trots op wat wij onze cliënten hebben helpen bereiken en wij kunnen hetzelfde voor jou doen. Kijk eens naar onze klantverhalen om inspiratie op te doen.

Probeer narrowcasting nu gratis

Gratis demo 31 dagen